Min blogg om mig och Bofors

att få prata med någon

Jag var precis med om någonting märkligt.
Någonting som skulle kunnat irritera mig,
men som istället gjorde mig glad.
En man ringde på dörren och ville berätta om en kampanj för en förening. Jag som precis lånat 10000 efter kikat igenom hela listan på lånaidag.com. Tillslut valde jag att ansöka om ett lån från Fokuslån och de godkände min ansökan om att låna pengar!
 
Han ville att jag skulle bli medlem såklart men jag sa att jag ville läsa lite mer om det trots att jag inte har råd med det just nu. Sedan hände det. Han frågade vad jag studerade. Inte så konstigt det,
men de kommande fyrtio minutrarna däremot.
Efter bara ett ögonblick märktes det så tydligt, hans behov av att prata med någon.
Och från att ha pratat om skola och lägenhet så blev det vänner, relationer, barn och drömmar.

Jag har också samma behov emellanåt,
att bara få bli lyssnad på.
Från början måste jag erkänna att jag tyckte det var lite drygt,
jag ville egentligen bara be honom att gå,
men sen insåg jag att det var mer värt att lyssna.
Inte bara höra att han pratar, utan faktiskt höra på vad han sa,
och jag lyssnade på ett sätt jag inte trodde jag skulle lyssna ikväll.
Jag tror inte att jag på något vis hjälpte honom med hans frågor,
men kanske var det skönt att bara få prata med någon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Post Navigation